WERKVORM

Systemisch werk

Door vragen vanuit het systeem te benaderen, creëer je de context voor verandering

Ieder mens maakt deel uit van een systeem. Voorbeelden van systemen zijn het gezin, de familie, de organisatie. In elk systeem gelden regels en geschreven of ongeschreven wetten. (Dis)balans in geven en nemen, je plek innemen, erbij horen of niet, loyaliteit, schuld en onschuld zijn thema’s die vaak spelen binnen een systeem. Hiermee aan de slag gaan, leidt vaak tot wezenlijke verandering. Dat vraagt moed.

Systemisch werken in de praktijk

Ik werk met opstellingen in individuele coaching sessies. De opstelling werpt vaak een helder licht op de vraag of het dilemma waar de vraaginbrenger mee worstelt. Daarnaast organiseert Erna Harthoorn (Movaeres) twee keer per jaar een dag waarop systemisch werken centraal staat.

We noemen dit Coaching in Context. Ik ben één van de begeleiders. ‘Coaching in Context’ is bedoeld voor elk mens die het aandurft een leervraag aan te gaan in en met een groep. De volgende bijeenkomsten zijn op 1 maart en 14 juni 2024. Afhankelijk van het aantal vraaginbrengers duurt het een halve of een hele dag.

Meld je aan via een mail aan info@roeleven-co.nl

Voorbeelden van vragen zijn:

‘Ik loop steeds weer tegen hetzelfde gedoe aan in mijn werk, relatie of werk’

‘Ik zit veel in mijn hoofd en vind het lastig om bij mijn gevoel te komen’

‘Ik heb last van mijn leidinggevende en ik wil onderzoeken wat ik hierin doe’.

‘Als je waagt, groeit je moed.
Als je aarzelt, groeit je vrees.’

E. Edens

Doelen

Een nieuwe opening vinden voor een vraag waarmee je aan de gang wilt.

Werkwijze

We onderzoeken met jou het systeem waarbinnen de vraag speelt. We stellen dit systeem op in de ruimte en laten stand-ins de plaats innemen van de echte personen uit jouw systeem.  Hierdoor krijg je niet alleen inzicht in hoe de situatie is, was of kan worden, maar kunnen ook belemmeringen wegvallen die je tegenhouden te leven zoals je wilt.

Praktische zaken

De groep bestaat uit maximaal 6 mensen die een vraag inbrengen. Aantal stand-ins bedraagt tussen de 6 en 10 mensen. De locatie is Sterker Samen in Wageningen.

Lizanne close up

Wie is Lizanne Roeleven?

Ik heb geleerd dat je steeds iets nieuws moet zoeken om succesvol te blijven. Hoe je de verbinding legt in het samenwerken. En ik weet wat het is om afscheid te nemen en te zoeken naar een nieuwe stap. Het beweegt mij om mensen weer contact te laten maken met zichzelf.

Meer over Lizanne

‘‘Ik wil alles onder controle houden” – “Hoe laat ik het vechten los?” – “Ik loop vast” – “Hoe werkt het familiesysteem door in mij?”

Contact

Ben je geïnteresseerd in wat ik voor jou en je team kan doen? Je kunt me bellen op 06 - 30 43 17 09 of een mailtje sturen. Of maak gebruik van het formulier hiernaast.

Neem contact op als je

  • steeds tegen dezelfde problemen blijft aanlopen
  • grip wilt hebben op hoe je functioneert in een omgeving
  • wilt veranderen, maar niet weet waar te beginnen

Ik bewaar jouw gegevens uitsluitend voor het doel waarmee je dit bericht stuurt. Onder geen voorwaarden deel ik jouw gegevens met derden.