WERKVORM

Acceptance and Commitment Therapy (ACT)

Uit je hoofd, in je leven

Acceptance and Commitment Therapy (ACT) is een nieuwe therapievorm die razendsnel terrein wint binnen de psychologie. Wat is ACT en hoe kun je dit bevrijdende gedachtegoed zelf toepassen?

Acceptance and Commitment Therapy (ACT)

Bij ACT gaat het niet om het wegnemen van een klacht. Het gaat erom dat je de klacht, situatie, pijn, gevoel of gedachte een andere functie geeft. Anders omgaan met wat je denkt, voelt en ervaart binnen een situatie. De klacht krijgt een andere lading. Gedachten en gevoelens zijn er nog, en zitten minder in de weg.

ACT is aantoonbaar effectief gebleken bij angst, paniek­­aanvallen, stress, moeite met sociale interacties, stress op het werk. ACT is erop gericht dat je een grotere psycho­­logische flexibiliteit krijgt.

Lizanne volgde een opleiding bij Seetrue Mindfulness en is gecertificeerd ACT coach (december 2019).

schema-ACT

“Ik had veel last van stress en paniekaanvallen. Ik had veel negatieve gedachten over collega’s en over mijn werk en kreeg het gevoel dat ik niet goed was in mijn werk. Dit zorgde ervoor dat ik met lood in mijn schoenen naar het werk ging.

In coachingsgesprekken met Lizanne bleek dat collega’s niet verantwoordelijk waren voor deze gedachten, en dat ik ze zelf activeerde. Nu kan ik deze gedachten relativeren en minder serieus nemen. Ik ga met meer plezier naar mijn werk.”

Teamleider maatschappelijke organisatie

Lizanne close up

Wie is Lizanne Roeleven?

Ik heb geleerd dat je steeds iets nieuws moet zoeken om succesvol te blijven. Hoe je de verbinding legt in het samenwerken. En ik weet wat het is om afscheid te nemen en te zoeken naar een nieuwe stap. Het beweegt mij om mensen weer contact te laten maken met zichzelf.

Meer over Lizanne

“De toewijding, betrokkenheid en aandacht van Lizanne was boven­­gemiddeld. Daar staat of valt een training als deze mee. Ze was uitstekend bereikbaar en heel toegankelijk, bood zelfs telefoon­­gesprekken aan in intensieve fases.”

Contact

Ben je geïnteresseerd in wat ik voor jou en je team kan doen? Je kunt me bellen op 06 - 30 43 17 09 of een mailtje sturen. Of maak gebruik van het formulier hiernaast.

Neem contact op als je

  • steeds tegen dezelfde problemen blijft aanlopen
  • grip wilt hebben op hoe je functioneert in een omgeving
  • wilt veranderen, maar niet weet waar te beginnen

Ik bewaar jouw gegevens uitsluitend voor het doel waarmee je dit bericht stuurt. Onder geen voorwaarden deel ik jouw gegevens met derden.