Trainingen

Je kunt bij Roeleven & Co terecht voor ‘op maat gesneden’ trainingen op de gebieden van Leidinggeven, Teamontwikkeling en Communiceren. In nauw overleg met de opdrachtgever is er een trainingsontwerp. Meestal houdt dit een traject van een aantal bijeenkomsten in, waarin mensen groepsgewijs en individueel ondersteund worden.

Trainingen

Hieronder volgen trainingen die Roeleven & Co verzorgt. Alle trainingen zijn ook in-company mogelijk.

Teamontwikkelingstraject
Het team volgt een traject van 4 trainingen met aandacht voor samenwerking binnen het team, vertrouwensbasis, communicatie (waaronder feedback), kwaliteiten van teamleden, formele en informele regels en afspraken. Dit traject kan aangevuld worden met coaching van teamleden.

Omgaan met weerstand
We kennen allemaal vormen van weerstand, die in de weg kunnen zitten in het contact met de ander. En omdat de ander weerstand kan hebben die in de weg zit en hij/zij projecteert dit op jou. Weerstand is verzet tegen iets. Weerstand is weerzin, iets waar je geen zin in hebt.
In de kern is weerstand angst. Angst voor het nieuwe, het onbekende, iets anders dan je gewend bent. Hoe laat jij zien dat je in de weerstand zit? Hoe laat een ander zien dat hij/zij in de weerstand zit?

(voor deze workshop contact opnemen met Lizanne Roeleven)
3 vaardigheidsuren (samen met Ellen Lesscher)
Mentale weerbaarheid – Hoe vitaal ben jij als advocaat en hoe zorg je ervoor dat je energiebalans op peil blijft?
Vitaliteit is een thema dat leeft in de samenleving. We blijven met zijn allen langer doorwerken. Vitaal blijven, zowel fysiek als mentaal, is iets waaraan je zelf in hoge mate bij kunt dragen. Advocaten werken vaak onder tijdsdruk, hebben te maken met stress (zowel bij henzelf als bij hun cliënten) en kunnen hierdoor last krijgen van psychische klachten.
Advocaten die werkzaam zijn binnen het personen- en familierecht worden daarbij ook nog veelvuldig geconfronteerd met heftige emoties van cliënten, hetgeen op den duur van invloed kan zijn op de eigen weerbaarheid.
In deze bijeenkomst krijg je handvatten om vitaal te blijven en om goed voor jezelf te zorgen. Hoe blijf je in balans? Hoe zorg je ervoor dat je je grenzen op tijd stelt? Hoe weet je wanneer je energie opraakt? Vaak heb je dit zelf als laatste in de gaten. Kortom, hoe kun je goed en met compassie voor jezelf zorgen?

Winterstilte
Heb jij ook weleens zin om een pas op de plaats te maken in de hectiek van alle dagen? Op vrijdag 11 januari 2019 organiseer ik weer een winterstiltedag op een inspirerende locatie. Een stiltedag waarin je aandacht kunt besteden aan je eigen gedachten, gevoelens, ideeën en wensen. Hoe sta je ervoor? Wat is voor jou belangrijk? Welke wensen heb je? Er is plaats voor 8 mensen. Ik begeleid de dag en jij hoeft helemaal niets. Alles mag. Er is een soort van programma, maar dit is heel licht. En jij kijkt waar je behoefte aan hebt. We starten met de groep en een verhaal. Er is de mogelijkheid om mee te doen aan een meditatie. Of je gaat een wandeling maken. De lunch wordt voor ons verzorgd en we lunchen in stilte. Daarna is er een korte samenkomst met de groep. En daarna ga je weer je eigen weg. Centraal staat de vraag: ‘Wat is mijn verlangen of wens?’. Het is een mooie manier om het nieuwe jaar opgefrist te beginnen.
Meld je aan voor deze persoonlijke oplaaddag voor 22 december via het contactformulier. Kosten bedragen
€ 75,00 incl. lunch, excl. BTW.

Citaten van deelnemers:
‘Ik vond het spannend om een hele dag stil te zijn. Echter, de dag is omgevlogen en alle puzzelstukjes vielen in elkaar’.
‘Wat een cadeautje om een hele dag stil te mogen zijn en niet te hoeven reageren op prikkels van buitenaf’..

“De toewijding, betrokkenheid en aandacht van Lizanne was bovengemiddeld. Daar staat of valt een training als deze mee. Ze was uitstekend bereikbaar en heel toegankelijk, bood zelfs telefoongesprekken aan in intensieve fases.”

Meer over Lizanne Roeleven

Lizanne Roeleven

Als mijnwerkersdochter uit Zuid-Limburg heb ik geleerd dat je steeds iets nieuws moet zoeken om succesvol te blijven. Hoe je de verbinding legt in het samenwerken. En ik weet wat het is om afscheid te nemen en te zoeken naar een nieuwe stap. Het beweegt mij om mensen weer contact te laten maken met zichzelf.

Meer over Lizanne

Contact

Je naam

Je e-mail

Je vraag