Inzicht in motivatie is de sleutel tot beweging

 

Drijfveerprofielen

Drijfveren en waarden bepalen het denken en doen van mensen. Drijfveren zijn niet aan de buitenkant van mensen af te lezen. We zijn onszelf vaak niet bewust van onze eigen drijfveren, motivatie en gedrag. Het helpt om inzicht te hebben in je eigen drijfveren en waarden, zodat je weet wie je zelf bent, wat je drijft. We gaan er in de regel vanuit dat andere mensen net zo zijn als wij. Je benadert mensen vaak zoals je zelf benaderd wilt worden. Terwijl andere mensen andere drijfveren en andere motivaties hebben. Het drijfverenprofiel vergroot ook je inzicht in de drijfveren van anderen. Dit vergemakkelijkt het samenwerkingsproces met je collega’s.

Wat betekent het voor organisaties om inzicht te hebben in de drijfveren van hun medewerkers?

Drijfverenprofiel van een team

Zoals je de drijfveren van een individueel persoon kunt benoemen, hebben ook teams en afdelingen hun eigen drijfverenprofiel. Dit is dan als het ware de optelsom van de individuele profielen van de medewerkers.
Zo is het belangrijk dat een advocatenpraktijk voldoende van de betrouwbare, gedisciplineerde blauwe drijfveer in huis heeft én van de groene en ‘mensgerichte’ drijfveer.
Vervolgens kun je ook kijken naar het profiel van de directeur of het managementteam die de praktijk aanstuurt. Als een directeur of MT bijvoorbeeld andere drijfveren heeft dan het team dat zij aansturen kan dit gemakkelijk tot aansturingsproblemen leiden.

Motivatie stuurt gedrag

Inzicht in je persoonlijke drijfveren vergroot je zelfkennis en zelfinzicht. Je krijgt zicht op je ‘passies’, je motivatie en kunt die (nog) gerichter opzoeken in je werk en/of in je privéleven. Motivatie stuurt gedrag. Ontwikkeling vanuit motivatie heeft veel meer impact. Het helpt je om passende keuzes in je loopbaan te maken en je persoonlijke kwaliteiten gerichter in te zetten. Ook kan het je helpen om gemakkelijker te kiezen in wat je graag doet en wat je goed kunt.

logo Profile Dynamics

Meer informatie over drijfveren en drijfveeranalyses vind je op www.profiledynamics.nl.

Profile Dynamics drijfverenanalyse maken

Je kunt je drijfveren leren kennen door het maken van een Profile Dynamics drijfverenanalyse. De analyse bestaat uit een eenvoudige vragenlijst. Het invullen ervan neemt ongeveer 20-30 minuten in beslag. Software analyseert de antwoorden en verwerkt het persoonlijk profiel in een grafiek. In een persoonlijk gesprek gaan we uitgebreid in op jouw persoonlijke profiel. Je krijgt dit profiel in de vorm van een persoonlijk rapport via de mail. Daarnaast krijg je een uitnodiging om een app te downloaden. Hiermee zie je eigen profiel én kun je contacten uitnodigen om profielen te vergelijken.

Het maken van een drijfverenanalyse kost €300. Dat is inclusief een persoonlijk gesprek over het drijfverenprofiel.

Meer over Lizanne Roeleven

Lizanne Roeleven

Als mijnwerkersdochter uit Zuid-Limburg heb ik geleerd dat je steeds iets nieuws moet zoeken om succesvol te blijven. Hoe je de verbinding legt in het samenwerken. En ik weet wat het is om afscheid te nemen en te zoeken naar een nieuwe stap. Het beweegt mij om mensen weer contact te laten maken met zichzelf.

Meer over Lizanne

Contact

    Je naam

    Je e-mail

    Je vraag